Menü
Kosaram

Belga kakaópor 22-24%

Belga kakaópor 22-24%
Új
Belga kakaópor 22-24%

A holland kakaó természetesen nem Hollandiában terem :) A holland típus ebben az esetben egy gyártási módszerre utal, méghozzá arra, hogy milyen módon vonják ki a kakaóbabból a kakaóport. A nem-holland kakaóporok esetében nincs semmilyen hozzáadott segédanyag a feldolgozás folyamatában, így az megtartja savasságát, kesernyésségét. A holland típusú kakaópor feldolgozása során semlegesítik a kakaó savasságát, így nyeri el a kakaó a csodás sötétbarnától vörösesbarnáig terjedő színvilágát.


  • Készletinformáció: Készleten
  • Cikkszám: LK22PU
  • Súly: 250.00g
Megvásárolták: 1
Megnézték: 946
1 160 Ft
Egységár: 1 160 Ft/250g
Áraink az ÁFA értékét tartalmazzák!

Elérhető opciók

Holland típusú, belga kakaópor

Mi a különbség a belga és a holland kakaópor között?

A holland kakaó természetesen nem Hollandiában terem :) A holland típus ebben az esetben egy gyártási módszerre utal, méghozzá arra, hogy milyen módon vonják ki a kakaóbabból a kakaóport. A nem-holland kakaóporok esetében nincs semmilyen hozzáadott segédanyag a feldolgozás folyamatában, így az megtartja savasságát, kesernyésségét. A holland típusú kakaópor feldolgozása során semlegesítik a kakaó savasságát, így nyeri el a kakaó a csodás sötétbarnától vörösesbarnáig terjedő színvilágát.
A feldolgozott holland kakaópornak sokkal csokisabb az íze, míg a természetes kakaópor enyhén fanyar. Egyes készítményekben a kakaóport részben kakaómasszával is helyettesíthetjük. Ez a kombináció egy élénkebb csokoládé ízt eredményez.

Fontos: a holland típusú kakaó nem reagál úgy a savas dolgokra, mint a természetes kakaó, így a szódabikarbónára sem. Ha holland típusú kakaót használsz, sütőporral készítsd a süteményt, így lesz szép magas és laza szerkezetű.

A belga-holland típusú kakaóportól telt, sötét, barna színe lesz a pudingoknak, a süteményeknek, az italoknak

A kakaónak számos előnyös élettani hatása ismert:

  • fokozza az endorfintermelést, ezáltal boldogságérzetet, elégedettség-érzetet okoz
  • csökkenti a stresszhormonok szintjét
  • csökkenti a krónikus fáradtság tüneteit
  • magas rosttartalom
  • csökkentheti a vérrögképződést
  • vizsgaidőszakban, stresszhelyzetben kifejezetten ajánlott

Összetevők: 100% kakaópor.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)


Az adatok 100g termékre vonatkoznak!
AdalékanyagokNem tartalmaz
Energia1442 kJ (345 kcal)
Összes zsír23 g
Telített zsírsavak (SAFA)14.5 g
Összes szénhidrát12.2 g
Összes rost30.3 g
Sótartalom0.1 g
Összes fehérje21.2 g

Írj véleményt a termékről!

Kérjük, lépj be vagy regisztrálj az értékeléshez!