Most őszintén, ki ne szeretné a forró csokoládét? Akár reggel, akár este készítjük el, mindig átmelegít és boldoggá tesz a kortyolgatása. Ez most egy krémes, kakaóporral és étcsokoládéval vegyesen készült verzió, próbáljátok ki! Az édesebb szájúak bátran tegyenek még hozzá cukrot, hisz az étcsokoládé meglehetősen keserű.

Hozzávalók / 2 adag
  • 50 g 55-60% étcsokoládé (+ 2-3 kocka a pohár díszítéséhez)
  • 2 ek belga kakaópor
  • 0.5 teáskanál vanília kivonat (őrlemény)
  • 40 g cukor
  • 1 csipet só
  • 80 ml víz
  • 5 dl tej (3,5%-os)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csipet fahéj a díszítéshez
Elkészítés
  1. A tejszínt habbá verjük és hűtőbe tesszük. Két-három kocka csokoládét egy lapos tálban megolvasztunk, és beleforgatjuk a használandó poharak vagy bögrék peremét.
  2. Egy kisebb nyeles lábosba öntjük a cukrot, a kakaóport, a vanília aromát, a sót, valamint a vizet. Gyakori kevergetés mellett forralunk rajta egyet.
  3. Hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd ha már elég melegnek ítéljük, hozzáadjuk az écsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen elolvad a csokoládé.
  4. A tűzről lehúzva az előkészített poharakba/bögrékbe öntjük (számoljunk vele, hogy a pohár - bár szebben néz ki benne az ital -, nagyon gyorsan átforrósodik). A tetejére kanalazzuk a felvert tejszínhabot, majd fahéjjal és csokireszelékkel díszítjük.
  5. Ebből a mennyiségből két emberes, vacsoraértékű adag lesz vagy négy kisebb csésze, ebédutáni kortyolgatni való.