Menü
Kosaram

Történetek

06 May Hogyan temperáljak csokoládét?
Mosolygó Zsolt 0 12416
Aki próbált már csokival bármilyen süteményt díszíteni, vagy szaloncukrot, esetleg valamilyen golyót előállítani, az szinte bizonyosan találkozott a temperálás kifejezéssel. Ezzel a technikával szép..
23 Apr Marcipánhistóriák - első rész
Mosolygó Zsolt 0 895
Azt hiszem, hogy sokunk nagy kedvence a marcipán. Rendkívül sokoldalú alapanyag, mely az egyszerű süteménydíszítéstől egészen a szobrászatig szinte mindenre használható. Hogy pontosan mi is az a mar..
11 Mar A bonbon story
Mosolygó Zsolt 0 1241
Mint minden világszerte, vagy legalábbis széles körben ismert és népszerű ételféleséghez, így a bonbon eredetéhez is többféle mese kapcsolódik. Sokan ismerni vélik a bonbon „igazi” történetét, de va..
11 Mar A csokoládé története
Mosolygó Zsolt 0 614
A csokoládé fő alapanyaga a trópusi erdőkben termő kakaóbab. Ebből készítenek port, amit aztán felhasználnak a csokoládé gyártásához.A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, ké..
Tételek: 1 - 4 / 4 (1 oldal)