Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Ebony csokoládépasztilla 96% - 250g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LKM96PU_250

96% kakaótartalmú belga csokoládépasztilla, csokoládé alapanyag. 

Felhasználható: szabályozható kakaótartalmú csokoládé létrehozására illetve önmagában nassolni.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Prémium belga étcsokoládé pasztilla. Természetes és egészséges. Pörkölt kakaóbabból készült, hozzáadott cukrot és édesítőt nem tartalmaz, adalékanyagtól mentes. 

A cukormentes, tejmentes valamint a paleolit étrendbe is beilleszthető. A keserűség finomítására használhatunk hozzá nyírfacukrot és egyéb természetes, kristályos vagy por állagú édesítőket (semmiképp sem folyékonyat).

A csokoládékészítés első számú alapanyaga, mely tartalmazza a kakaóra jellemző össze ízt és aromát, ennél fogva keserűségét is. Cukorral és/vagy tejjel ellensúlyozva válik alkalmassá bonbonok, táblás csokoládé vagy egyéb cukrászipari termékek készítésére.

Szabályozható kakaótartalmú csokoládé: cukor és tejszármazék (tej, tejszín, tejpor) különböző mértékű hozzáadásával bármilyen százalékú kakaótartalmú ét-vagy tejcsokoládé készíthető belőle. 

Pasztilláink jellemzői: 
  • természetes vaníliát tartalmaz, amely megfelelően hozza ki a csokoládé ízét
  • fényes, roppanós lesz a csoki, megfelelő temperálás esetén
  • gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, melyek különböző termőterületekről származó, különböző tulajdonságokkal rendelkező kakaóbab keverékekből is készülhetnek, így a feldolgozás során az összes pozitív tulajdonság megjelenik a csokoládéban. 
  • A termőterület szerint válogatott kakaóbabból készült termék az adott terület, föld jellemzőit érvényesíti a csokoládéban.

Összetevők: 100% kakaómassza, 96% kakaótartalommal

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia 2477 kJ (601 kcal)
Összes zsír: 54 g
Telített zsírsavak (SAFA) 32,7 g
Összes szénhidrát: 8,2 g
Cukrok: 0,3 g
Összes rost: 17 g
Összes fehérje: 12 g
Só: < 0,1 g

 

 

 

 

 

 

 

Az adatok 100 g termékre vonatkoznak! 

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.