Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Étcsokoládé 55% - 250g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
945 Ft (744 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LET55PU_250

55% kakaótartalmú belga étcsokoládé. 250g.

Felhasználható: bevonásra, táblás-és formacsokoládékhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz,  bonbonokhoz, dekorációkészítéshez.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Pasztilláink jellemzői: 
  • természetes vaníliát tartalmaz, amely megfelelően hozza ki a csokoládé ízét
  • fényes, roppanós lesz a csoki, megfelelő temperálás esetén
  • gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, melyek különböző termőterületekről származó, különböző tulajdonságokkal rendelkező kakaóbab keverékekből is készülhetnek, így a feldolgozás során az összes pozitív tulajdonság megjelenik a csokoládéban. 
  • A termőterület szerint válogatott kakaóbabból készült termék az adott terület, föld jellemzőit érvényesíti a csokoládéban.

Összetevők: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer (szójalecitin), aroma: természetes vanília

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia:  2186 kJ (528 kcal)
Összes zsír: 35 g
Telített zsírsavak (SAFA): 21,4 g
Összes szénhidrát: 47,6 g
Cukrok: 44 g
Összes rost: 7,8 g
Összes fehérje: 5,5 g
Só: < 0,1 g

Az adatok 100 g termékre vonatkoznak!

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.