Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Fehér csokoládé 30% - 1kg

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.730 Ft (2.937 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LF30PU_1000

30% kakaóvaj tartalmú belga fehércsokoládé.

Felhasználható: bevonásra, táblás-és formacsokoládékhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz,  bonbonokhoz, dekorációkészítéshez.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A fehér csokoládé ugyanolyan széleskörűen felhasználható, mint az ét-vagy tejcsokoládé. Azonban sokkal nagyobb körültekintést igényel az olvasztása, hiszen nem tartalmaz kakaómasszát, ezáltal könnyebben összeugrik.

Fűszerekkel nagyon jól kombinálható.

Összetevők: Cukor, teljes tejpor, kakaóvaj, emulgeálószer (szójalecitin), aroma: természetes vanília

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia: 2377 kJ (573 kcal)
Összes zsír: 36,8 g
Telített zsírsavak (SAFA) 22,6 g
Összes szénhidrát: 54,1 g
Cukrok:  54,1 g
Összes rost: 0 g
Összes fehérje: 6,3 g
Só: 0,3 g

Az adatok 100 g termékre vonatkoznak!

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.