Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Macondo étcsokoládé 60% - 500g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LET60CL_500

60% kakaótartalmú kolumbiai étcsokoládé.

Felhasználható: bevonásra, táblás-és formacsokoládéhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz, bonbonokhoz, dekorációkészítéshez.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

A pasztilláink felhasználási területe igen széles, csokoládé, bonbonok vagy csokoládé fondü készítésére, illetve csokoládé szökőkút feltöltéshez ajánljuk. Finom krémek, sütemények és házi forrócsokoládé alapanyagaként szintén elengedhetetlen. Természetesen egy kis nassoláshoz is mennyei manna.

A Macondo csokoládé nevét Gabriel García Márquez Száz év magány című novellájának képzeletbeli falujáról kapta. Macondo csokoládénkban a kakaó gyümölcsösségét lágy savas jegyek egészítik ki. 

Pasztilláink jellemzői: 
  • természetes vaníliát tartalmaz, amely megfelelően hozza ki a csokoládé ízét
  • fényes, roppanós lesz a csoki, megfelelő temperálás esetén
  • gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, melyek különböző termőterületekről származó, különböző tulajdonságokkal rendelkező kakaóbab keverékekből is készülhetnek, így a feldolgozás során az összes pozitív tulajdonság megjelenik a csokoládéban. 
  • A termőterület szerint válogatott kakaóbabból készült termék az adott terület, föld jellemzőit érvényesíti a csokoládéban.

Összetevők: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília kivonat.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia: 2384kJ 570 kcal
Zsír: 37 g
 - ebből telített zsírok: 23 g
Szénhidrát: 54 g
 - ebből cukor: 37 g
Rost: 8.5 g
Fehérje: 8.5 g
Só:  ​>0.01 g

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.