Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Mapale étcsokoládé 80% - 500g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LET80CL_500

80% kakaótartalmú kolumbiai étcsokoládé. 

Felhasználható: bevonásra, táblás.és formacsokoládéhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz,  bonbonokhoz, dekorációkészítéshez.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Eredeti belga receptúra alapján gyártott, magasabb kakaó szárazanyaggal és kevesebb cukortartalommal. Kitűnően feldolgozható, könnyen kezelhető.

Pasztilláink jellemzői: 
  • természetes vaníliát tartalmaz, amely megfelelően hozza ki a csokoládé ízét
  • fényes, roppanós lesz a csoki, megfelelő temperálás esetén
  • gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, melyek különböző termőterületekről származó, különböző tulajdonságokkal rendelkező kakaóbab keverékekből is készülhetnek, így a feldolgozás során az összes pozitív tulajdonság megjelenik a csokoládéban. 
  • A termőterület szerint válogatott kakaóbabból készült termék az adott terület, föld jellemzőit érvényesíti a csokoládéban.

Összetevők: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília kivonat.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia: 2432 kJ/ 581 kcal
Zsír: 48 g
- ebből telített zsír: 29 g
Szénhidrát: 21 g
- ebből cukor: 16 g
Rost: 6 g
Fehérje: 9,2 g
Só: 0,02 g 

 

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.