Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Nevado fehér csokoládé 34,5% - 1kg

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.150 Ft (4.055 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LF345CL_1000

34,5% kakaóvaj tartalmú kolumbiai fehér csokoládé. 

Felhasználható: bevonásra, táblás-és formacsokoládékhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz,  bonbonokhoz, dekorációkészítéshez, nassoláshoz.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

A fehér csokoládé ugyanolyan széleskörűen felhasználható, mint az ét-vagy tejcsokoládé. Azonban sokkal nagyobb körültekintést igényel az olvasztása, hiszen nem tartalmaz kakaómasszát, ezáltal könnyebben összeugrik.

Fűszerekkel nagyon jól kombinálható.

Összetétel: cukor, kakaóvaj, tejpor, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília aroma 

Tejtartalom: 18%

Tárolás:  száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C) 

Tápérték:

Energia: 580 kcal/ 2430 kJ
Zsír: 39 g
- ebből telített zsír: 25 g
Szénhidrát: 53 g
- ebből cukor: 45 g
Rost: 0 g
Fehérje: 5 g
Só:  0.25 g

Az adatok 100 g termékre vonatkoznak!

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.