Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Noche tejcsokoládé 40% - 500g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.290 Ft (1.803 Ft + ÁFA)
Cikkszám: LTEJ40CL_500

40% kakaótartalmú kolumbiai tejcsokoládé. 

Felhasználható: bevonásra, táblás-és formacsokoládékhoz, csokifondühöz, csokiszökőkúthoz,  bonbonokhoz, dekorációkészítéshez, nassoláshoz.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Pasztilláink jellemzői: 
  • természetes vaníliát tartalmaz, amely megfelelően hozza ki a csokoládé ízét
  • fényes, roppanós lesz a csoki, megfelelő temperálás esetén
  • gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, melyek különböző termőterületekről származó, különböző tulajdonságokkal rendelkező kakaóbab keverékekből is készülhetnek, így a feldolgozás során az összes pozitív tulajdonság megjelenik a csokoládéban. 
  • A termőterület szerint válogatott kakaóbabból készült termék az adott terület, föld jellemzőit érvényesíti a csokoládéban.

Összetétel: cukor, kakaóvaj, tejpor, kakaómassza, emulgeálószer (szójalecitin), természetes vanília aroma 

Tejtartalom: 13%

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől védve (16-20°C)

Tápérték:

Energia: 2430 kJ/ 580 kcal
Zsír: 37 g
- ebből telített zsír: 22 g
Szénhidrát: 53 g
- ebből cukor:  44 g
Rost: 2 g
Fehérje: 6 g
Só: 0,53 g  

Az adatok 100 g termékre vonatkoznak!

Temperálás és csokoládéfelhasználási szabályok

Temperálás – minden olyan terméknél temperálni szükséges, ahol kívülre használjuk a csokoládét (tortabevonás, bonbonok, tábláscsoki).

Hígítás - minden esetben a felmelegített folyadékhoz (tej/tejszín) adjuk hozzá a szilárd csokoládépasztillákat. Ha olvasztott csokihoz hideg folyadékot öntünk, összeugrik és hirtelen megdermed, ezáltal használhatatlan lesz. 

Vizet ne adjunk a csokoládéhoz.  Vízgőz felett olvasztva ügyelni kell arra, hogy a vizet tartalmazó edény pereme ne legyen nagyobb, mint a csokit tartalmazó edényé, ellenkező esetben a pára belecsapódik a csokiba és károsítja. Mikróban is lehet olvasztani, de óvatosan, fél percenként ellenőrizve. A helyiség páratartalma és hőmérséklete nagyon fontos (ne legyen se túl hideg, se túl meleg, a szobahőmérséklet megfelelő)

Csokiszökőkúthoz / fondühöz csokoládéinkat felolvasztás után nem szükséges hígítani.

Dúsítás: száraz fűszerek, liofilizált gyümölcsök, aszalt és kandírozott gyümölcsök, magok közvetlenül belekeverhetők a csokoládéba. Ha temperált csokoládéra van szükség, csak a temperálást követően keverjük bele a dúsításokat.