Kosaram

Blog RSS

06 máj. Hogyan temperáljak csokoládét?
Mosolygó Zsolt 0 28092
Aki próbált már csokival bármilyen süteményt díszíteni, vagy szaloncukrot, esetleg valamilyen golyót előállítani, az szinte bizonyosan találkozott a temperálás kifejezéssel. Ezzel a technikával szép fényes, roppanós, rögtön olvadós, foltmentes csok..
24 ápr. Recept: Marcipán tekercs
Mosolygó Zsolt 0 5029
Ahogyan azt már tegnap megénekeltük, a marcipán egy rendkívül sokoldalú alapanyag. A mai receptünkben különböző tekercseket fogunk készíteni belőle, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Kiváló vendégváró édesség és a marcipán töménység..
23 ápr. Marcipánhistóriák - első rész
Mosolygó Zsolt 0 2617
Azt hiszem, hogy sokunk nagy kedvence a marcipán. Rendkívül sokoldalú alapanyag, mely az egyszerű süteménydíszítéstől egészen a szobrászatig szinte mindenre használható. Hogy pontosan mi is az a marcipán? A marcipán egy cukrászipari alapanyag, ..
11 márc. A bonbon story
Mosolygó Zsolt 0 3533
Mint minden világszerte, vagy legalábbis széles körben ismert és népszerű ételféleséghez, így a bonbon eredetéhez is többféle mese kapcsolódik. Sokan ismerni vélik a bonbon „igazi” történetét, de valahogy minden anekdota különbözik a többitől. ..
11 márc. Recept: forró csoki
Mosolygó Zsolt 0 3335
Most őszintén, ki ne szeretné a forró csokoládét? Akár reggel, akár este készítjük el, mindig átmelegít és boldoggá tesz a kortyolgatása. Ez most egy krémes, kakaóporral és étcsokoládéval vegyesen készült verzió, próbáljátok ki! Az édesebb szájúak ..
11 márc. A csokoládé története
Mosolygó Zsolt 0 2171
A csokoládé fő alapanyaga a trópusi erdőkben termő kakaóbab. Ebből készítenek port, amit aztán felhasználnak a csokoládé gyártásához. A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási sz..
Tételek: 1 - 6 / 6 (1 oldal)