0
34132
Aki próbált már csokival bármilyen süteményt díszíteni, vagy szaloncukrot, esetleg valamilyen golyót előállítani, az szinte bizonyosan találkozott a temperálás kifejezéssel. Ezzel a technikával szép fényes, roppanós, rögtön olvadós, foltmentes csok..
0
3566
Azt hiszem, hogy sokunk nagy kedvence a marcipán. Rendkívül sokoldalú alapanyag, mely az egyszerű süteménydíszítéstől egészen a szobrászatig szinte mindenre használható. Hogy pontosan mi is az a marcipán?
A marcipán egy cukrászipari alapanyag, ..
0
5089
Mint minden világszerte, vagy legalábbis széles körben ismert és népszerű ételféleséghez, így a bonbon eredetéhez is többféle mese kapcsolódik. Sokan ismerni vélik a bonbon „igazi” történetét, de valahogy minden anekdota különbözik a többitől.
..
0
3200
A csokoládé fő alapanyaga a trópusi erdőkben termő kakaóbab. Ebből készítenek port, amit aztán felhasználnak a csokoládé gyártásához.
A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási sz..
Tételek: 1 - 4 / 4 (1 oldal)